Waterstof

Wij zijn groen, uw partner in service op maat Wij zijn groen, uw partner in service op maat
Wij zijn groen uw partner in service op maat

Van der Linden Groep gaat voor groen

Wij als Van der Linden Groep zijn trots één van de zes waterstof-auto dealers in Nederland te zijn. Als je ervoor kiest om de Hyundai NEXO zakelijk te rijden, profiteer je van 12% bijtelling. Kies nu voor rijden op waterstof en je rijdt als een van de eerste in de nieuwste generatie automobielen. Je schrijft nog net geen geschiedenis.

Pionier sinds 1998

Hyundai is een pionier op het gebied van waterstofauto’s en beschouwt de brandstofcel technologie als de oplossing voor emissieloze auto’s. Al sinds 1998 investeert Hyundai veel geld in de ontwikkeling van elektrische auto’s met een brandstofcel en in 2013 begon Hyundai als eerste autofabrikant ter wereld de serieproductie van een waterstofauto, de Hyundai ix35 Fuel Cell. Inmiddels geldt Hyundai wereldwijd als een van de leidende autofabrikanten op het gebied van brandstofcel technologie.

Onlangs heeft Hyundai ook de eerste 50 van de in totaal 1.600 XCIENT Fuel Cell-trucks geleverd in Europa. Dit is ’s werelds eerste zware vrachtauto met brandstofcel. Hyundai heeft met de XCIENT Fuel Cell-truck zijn entree gemaakt op de Europese vrachtwagenmarkt en wil de afzet van hiervan verder uitbreiden.

Bekijk model

Van der Linden Groep aan het woord

Waarom kiezen voor een waterstofauto?

Een waterstofauto is geheel emissievrij. Dat betekent dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen (CO2) vrijkomen. Het enige wat de waterstofauto uitstoot is water. Waterstof dat met hernieuwbare energie is gemaakt, is volledig CO2-vrij. Waterstof is ook eenvoudig op te slaan en te transporteren. Daardoor kunnen we hernieuwbare energiebronnen optimaal benutten.

Voordelen van een waterstofauto:

 • Je vult een waterstoftank in een paar minuten, dus je hoeft niet onnodig te wachten;
 • Snel tanken en een groot bereik
 • Actieradius van de Hyundai NEXO is 665 km, echt gigantisch!
 • Er is geen zwaar accupakket nodig, dus je geeft niet in op het laadvermogen van de auto;
 • Waterstof is meer geschikt voor energieopslag;
 • Waterstofauto is super geschikt voor het maken van lange afstanden.
Hyundai NEXO

Hoe werkt dat, een waterstofauto?

Een waterstofauto is eigenlijk gewoon een elektrische auto. De benodigde stroom komt echter niet van buiten via een stekker, maar wordt aan boord gemaakt. In de brandstofcel reageert waterstof met zuurstof. Daarbij komt elektriciteit vrij. Die wordt gebruikt om de elektromotor aan te drijven. Rijden maar! Het enige wat de waterstofauto uitstoot is waterdamp. Waterstof tanken kost slechts vijf minuten en kan op steeds meer locaties in Nederland.

Hoe kun je tanken met een waterstofauto?

Rijden op waterstof wordt steeds populairder. In Nederland rijden inmiddels 321 auto’s op waterstof en dit aantal stijgt snel. Hieronder enkele veelgestelde vragen of het tanken met een waterstofauto;

 • Hoe ver kom ik op een volle tank?
  Een waterstofauto heeft een relatief grote actieradius van 665 km.
 • Hoe lang duurt het tanken van waterstof?
  Waterstof tanken duurt net zo lang als diesel of benzine tanken. Je plaatst het vulpistool op de vulopening en binnen een paar minuten zit de waterstoftank weer vol. Een grote tussenstop tijdens een lange reis is dus niet nodig.
 • Is waterstof tanken veilig?
  Waterstof tanken is veilig en tankstations moeten aan strenge voorschriften voldoen. Waterstof is van zichzelf niet explosief. Het is wel brandbaar, net zoals aardgas. Zelfs als waterstof uit de tank zou ontsnappen, is het risico op brand of een explosie gering en ook zeker niet hoger dan bij benzine en LPG. Het brandt pas als het in de juiste verhoudingen met zuurstof wordt gemengd en een vlam wordt toegevoegd. Omdat het brandbaar is, moet je er natuurlijk wel veilig mee omgaan.
 • Wat kost waterstof om te tanken?
  Waterstof reken je niet af per liter, maar per kilo. Aan de pomp betaal je gemiddeld 10 euro per kilo excl. BTW. Er gaat zo’n vijf tot zes kilo in een waterstofauto. Omgerekend naar het aantal kilometers dat je op een kilo kunt rijden, zit de prijs voor waterstof per kilometer ongeveer tussen de prijs van benzine en diesel in.
 • Waar kan ik tanken?
  Zonder waterstoftankstations, geen waterstofauto’s. In Nederland kan je op dit moment waterstof tanken in Helmond, Delfzijl, Rhoon, Den Haag, Hoofddorp, Breda en Arnhem. Er liggen plannen klaar voor waterstoftankstations in Nieuwegein, Utrecht, Oude Tonge, Assen, Alkmaar, Beilen, Roosendaal, Pesse, Amsterdam, Dordrecht, Waddinxveen en Rotterdam. Wil jij precies weten waar tankstations open zijn? Dat kan via deze link.
Hyundai NEXO
Hyundai NEXO

Fiscale subsidies

Leuke meevaller! De Hyundai NEXO komt in aanraking voor twee milieusubsidies; de MIA en Vamil. De MIA is een subsidie op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Je kunt dankzij de Milieuinvesteringsaftrek (MIA) profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Bedrijfsmiddelen die in aanmerkingen komen voor MIA staan in de zogeheten Milieulijst van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Met de Vamil mag je een investering afschrijven in het jaar waarin jou dat het beste uitkomt. Zo verminder je de omzetbelasting die afgedragen moet worden. Vamil aanvragen verloopt via de RVO.

Ben jij klaar voor het avontuur?

Als je ervoor kiest om de Hyundai NEXO zakelijk te rijden, profiteer je van 12% bijtelling. Anders dan de elektrische auto, geldt de bijtelling over de gehele fiscale waarde. Als Van der Linden Groep zijn wij vanaf het begin pionier op het gebied van waterstof. Wij hebben deskundig opgeleide mensen in de werkplaats en in de verkoop. Ook gebruiken wij in de werkplaats speciaal gereedschap wat uniek is voor waterstof auto’s.

Kies nu voor rijden op waterstof en je rijdt als een van de eerste in de nieuwste generatie automobielen. Je schrijft nog net geen geschiedenis.

Hyundai NEXO

Onze Waterstofauto

Hyundai NEXO

Hyundai NEXO

Nu vanaf € 78.995,-

Specificaties:

 • Actieradius tot 665 km
 • 12,3 inch entertainmentsysteem met navigatie
 • Apple Carplay
 • Achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen
 • Draadloos telefoon opladen
 • 17” inch lichtmetalen velgen

HomeDuurzaamWaterstof

Contact