Hyundai i20 occasion

Ontdek hieronder alle Hyundai i20 occasion modellen bij Van der Linden Groep. De Hyundai i20 is een compacte auto die is vernieuwd in 2020. toen der tijd kreeg hij een nieuwe voorkant met een opvallende grille. De Hyundai wordt geleverd met een benzinemotor en een hybride aandrijving. De kofferbak heeft 25 liter extra inhoud gekregen zodat je nog meer mee kunt nemen. Ontdek alle Hyundai i20 occasion modellen bij Van der Linden Groep:

Hyundai i20 historie

De Hyundai i20 is voor het eerst geproduceerd in 2008. De i20 is ontworpen om de markt tussen de Hyundai i10 en de Hyundai i30 te bedienen. De Hyundai i20 is de opvolger van de Hyundai Getz.

Eerste generatie Hyundai i20

De eerste generatie Hyundai i20 kreeg een volledig nieuw platform. De wielbasis van maar liefst 2.525 mm gaf de eerste generatie i20 een ruime passagierscabine. Een nieuwe verbeterde versie, de iGen i20 genaamd, werd in maart 2012 in India op de markt gebracht met onder andere: nieuwe koplampen, een vernieuwde grille, -achterlichten en mistlampen.

Tweede generatie i20

De tweede generatie i20 kreeg een nieuwe exterieur- en interieurdesign en een gloednieuwe 1.4-liter dieselmotor. De tweede generatie kwam in november 2014 in Europa. Enkele designkenmerken van deze nieuwe i20 waren “Trapeziumvormige mistlampen, rondlopende achterlichten en een zeshoekige grille”.

Tweede generatie facelift

Het facelift model is geïntroduceerd op de Auto Expo 2018 in India. De i20 facelift kreeg een nieuwe voor- en achterbumper en een nieuwe achterklep. Bovendien kreeg het multimedia systeem ook een update waardoor Apple CarPlay en Android Auto mogelijk werd gemaakt. Daarnaast verdween de automatische transmissie en kregen de benzine varianten een nieuwe CVT.

Derde generatie i20

Op 19 februari 2020 kwam de derde generatie i20 op de Europese markt. Het model is groter en lager dan de voorgaande generaties. Het design past nu volledige in de nieuwste ‘Sensuous Sportiness’-designfilosofie van Hyundai, met een opnieuw ontworpen exterieur en interieur.

Een tweedehands Hyundai i20?

Interesse gekregen in een van onze i20 occasions? Bekijk onze huidige voorraad of kom langs in een van onze showrooms. Wij zijn gevestigd in LeidenWaddinxveen en Zoetermeer.

Werkplaatsafspraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundai i20 occasion

Contact