Hyundai introduceert vingerafdrukscanner in Santa Fe 7 januari 2019

Hyundai lanceert ’s werelds eerste vingerafdrukscanner voor een auto waarmee de portieren kunnen worden ontgrendeld en de motor gestart kan worden. Deze techniek debuteert in de nieuwe Hyundai Santa Fe die in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komt. Om het voertuig te kunnen ontgrendelen moet de bestuurder een vinger op de sensor op de deurhendel plaatsen. Als de vingerafdruk wordt herkend, kunnen de portieren geopend worden. Om de motor te starten is ook de startknop voorzien van een vingerafdrukscanner.

Deze technologie biedt ook andere voordelen. Zo kunnen ook enkele persoonlijke instellingen worden gekoppeld aan de vingerafdrukgegevens, zoals de positie van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels die dan automatisch in de goede stand gezet worden.

Hyundai wil deze techniek in de toekomst verder uitbreiden, zodat ook de temperatuur van de klimaatcontrole, de positie van het stuurwiel en allerlei andere persoonlijke instellingen aan een vingerafdruk kunnen worden gekoppeld. Hiermee tilt Hyundai de gehele rijbeleving naar een nog hoger niveau. Er is ook veel aandacht besteed aan de betrouwbaarheid en beveiliging van de vingerafdrukscanner. Dankzij capacitieve herkenning, waarmee verschillende delen van de vingertop worden herkend, wordt vervalsing van vingerafdrukken optimaal tegengegaan.

De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder is slechts 1 op 50.000. Daarmee is de vingerafdrukscanner vijf keer effectiever dan een conventionele autosleutel en slimme keyless-startsystemen. Bovendien wordt het systeem bij iedere vingerafdrukscan geüpdatet door het ‘Dynamic Update’-systeem om het herkenningspercentage te vergroten.

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsHyundai introduceert vingerafdrukscanner in Santa Fe

Contact