WAUW! Dit is de nieuwe IONIQ 6 29 juni 2022

Hyundai heeft het nieuwe ontwerp onthuld van de gloednieuwe IONIQ 6, het tweede model van Hyundai’s line-up-merk IONIQ dat zich exclusief richt op volledig elektrische auto’s. De IONIQ 6 is zeer aerodynamisch vormgegeven om een zo groot mogelijk rijbereik te realiseren.

De IONIQ 6 is geïnspireerd op het studiemodel Prophecy Concept EV en wordt gekenmerkt door strakke, eenvoudige lijnen en aerodynamische vormen die de ontwerpers van Hyundai omschrijven als Emotional Efficiency. Het moderne EV-lijnenspel van de IONIQ 6 en zijn doordachte coconachtige interieur vormen het begin van een nieuw tijdperk in elektrische mobiliteit, terwijl het algemene ontwerpthema Ethical Uniqueness de klantgerichte toewijding van Hyundai aan duurzame mobiliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu weerspiegelt.

Met zijn elektrische aandrijflijn en duurzame materiaalgebruik laat de IONIQ 6 een ethisch en uniek design zien. De IONIQ 6 is mensgericht ontworpen, waarbij de binnenruimte gelijktijdig met het exterieur werd ontwikkeld. Het doel was om het interieur te maximaliseren en te optimaliseren door deze aan de voor- en achterzijde ‘uit te rekken’. Het resultaat is een ruim interieur en een uniek gestroomlijnd silhouet.

Dankzij zijn lage front, actieve luchtlaten aan de voorzijde, wielkastverkleiners en optionele slanke digitale zijspiegels heeft de IONIQ 6 een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21 cW*. Het aerodynamische karakter wordt verder versterkt door de elliptische, op een vleugel geïnspireerde achterspoiler. De onderscheidende ducktail-vormige achterzijde helpt de spoiler de neerwaartse kracht te versterken en vermindert bovendien de luchtweerstand. Zelfs onder de auto zijn aerodynamische invloeden zichtbaar: zo is het onderstel volledig afgedekt en is de ruimte in de wielkasten gereduceerd.

Ruim 700 Parametric Pixels

Ook de kenmerkende IONIQ Parametric Pixels – ruim 700 stuks – zien we terug in de IONIQ 6, onder meer in de koplampen, achterlichten, achterbumpers, sensoren aan de voorzijde, luchtroosters en in de middenconsole. Daarnaast valt de IONIQ 6 op door het remlicht in de achtervleugel dat opvallend oplicht wanneer het rempedaal wordt ingetrapt. Om het unieke karakter van de IONIQ 6 nog meer te benadrukken, is zowel op de voor- als de achterzijde van de auto het vernieuwde Hyundai ‘H’-logo aangebracht.

De volledig op de bestuurder gerichte cockpit heeft een ergonomisch ontworpen bedieningspaneel dat centraal is geplaatst om afleiding te verminderen en veilig en intuïtief rijden te bevorderen. Het modulaire dashboard herbergt een 12-inch full-touch infotainmentdisplay en een 12-inch digitaal cluster. De middenconsole biedt tevens plaats aan een handige en royale opbergruimte.

Dual Color Ambient Lighting zorgt voor een elegante verlichting van het interieur van de IONIQ 6. Er is keuze uit 64 kleuren en zes tweekleurenthema’s, ontwikkeld door kleurexperts om bestuurder en passagiers te helpen ontspannen. De 4-dot Interactive Pixel Lights op het stuurwiel zorgen voor een nog intuïtievere interactie tussen de bestuurder en de auto.

In lijn met het ontwerpthema Ethical Uniqueness van de IONIQ 6 en geïnspireerd door moderne en milieubewuste consumenten, pasten de ontwerpers duurzame materialen toe aan de buitenzijde van de IONIQ 6, waaronder gerecyclede pigmentverf van afgedankte banden. Het groene karakter vinden we ook terug in het interieur van de IONIQ 6. Hier zijn volop ecologische en recyclebare materialen toegepast, waaronder PET-flessen, biologische verf op basis van plantaardige oliën en gerecyclede visnetten – uniek voor het line-up-merk IONIQ.

De wereldpremière van de IONIQ 6 vindt plaats in juli.

IONIQ 6

 

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsWAUW! Dit is de nieuwe IONIQ 6

Contact