Het is tijd voor zomerbanden! 24 februari 2023

bandenwissel

Het is weer lente! Daarom nodigen wij u van harte uit om uw winterbanden te wisselen voor uw zomerbanden. De snelste manier om deze bandenwissel te verzorgen, is door een afspraak te maken.

Banden zijn er in alle soorten en maten

Maar let op: ook al zie je geen verschil, niet iedere band is hetzelfde en geschikt voor elke auto. Wij hebben een ruim assortiment zomer- en winterbanden van verschillende topmerken en beschikken over een eigen bandenhotel waarin de banden verzekerd opgeslagen liggen. 

Waarom zomerbanden?

Zomerbanden zijn ervoor gemaakt om te presteren met temperaturen boven de 7ºC. In de zomer zijn de wegen vaak warmer. Zomerbanden hebben door een andere rubbersamenstelling meer grip op de weg waardoor het veiliger is om bij temperaturen boven deze temperatuurgraad te rijden. Ook hebben zomerbanden een kortere remweg door de andere samenstelling van het rubber, op een warme zomerdag staat u bij een snelheid van 100 km/u 16 meter eerder stil.

Daarnaast zijn zomerbanden beter voor het milieu, het brandstofverbruik is minder dan bij winterbanden. Op zomerbanden rijden is dus zuiniger. Volgens de BOVAG is de ruwe schatting €50 per auto. De 400.000 automobilisten die doorrijden op winterbanden laten zo’n €20 miljoen aan CO2, NOx en Fijnstof opgaan. Tenslotte slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden in de zomertijd, ook dit heeft te maken met het verschil tussen de samenstelling van het rubber. 

Welke keuze maak je voor banden?

Je hebt de keuze uit twee soorten banden: losse banden of banden op velgen. In aanschaf is de eerste optie goedkoper, maar het onderhoud van de tweede optie is goedkoper. Uiteindelijk zijn de totale kosten voor banden op velgen vaak goedkoper. 

Bandenopslag en bandenwissel

De Van der Linden Groep helpt je om de juiste bandenkeuze te maken. Hierbij wordt rekening gehouden met de auto, jouw wensen en de portemonnee. Wat voor band je ook zoekt, wij geven vooraf een ‘all inclusive’ prijsopgave, dus zonder achteraf bijkomende kosten. Hiermee voorkomen wij vervelende financiële verrassingen. Na het wisselen van de banden kan je deze onderbrengen in ons bandenhotel.

Wij zorgen dat jouw banden schoon en veilig opgeslagen worden tot de nieuwe bandenwissel. Wij bieden het wisselen standaard aan inclusief opslag en verzekering.

Maak nu gelijk een bandenwissel afspraak via deze link of onderstaande button!

Maak een afspraak
Werkplaatsafspraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeNieuwsHet is tijd voor zomerbanden!

Contact