Waterstof Challenge 2020 14 juli 2020

Wij als Van der Linden Groep zijn er trots op om ook in 2020 de waterstof challenge te mogen faciliteren op onze vestiging in Waddinxveen. Met deze Challenge willen wij aan een zo breed mogelijk publiek laten zien hoe ver we zijn met het rijden op waterstof.

Als bedrijf vinden wij duurzaamheid ontzettend belangrijk en als één van de vijf Hyundai waterstofauto dealers willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze prachtige producten. Onze producten zijn zowel technisch vooruitstrevend als duurzaam in gebruik. De Waterstof Challenge gaat op 30 oktober om 13:00 van start. De deelnemers worden 24 uur later terug verwacht.

Hoe werkt de challenge?

De Waterstof Challenge is opgezet door initiatiefnemer Arjan de putter om het rijden op waterstof meer onder de aandacht te brengen. Bij de challenge gaat het er niet om wie het snelste is, maar wie de meesten punten weet te behalen. De punten zijn te behalen door onder andere over grenzen te rijden, locaties te bezoeken en waterstoftankstations te gebruiken.

Waarom rijden we niet allemaal op waterstof?

Waterstof is de toekomst, maar waarom rijden we nog niet massaal op de brandstof? Als de naald van de brandstofmeter in je auto in het rood komt, is er meestal geen reden tot paniek. Je zoekt gewoon het dichtstbijzijnde tankstation op. In een waterstofauto gaat dat wel anders. In Nederland rijden er op het moment van schrijven ongeveer 200 auto’s rond op waterstof, en die kunnen op dit moment op maar vijf plekken waterstof tanken.

Na Delfzijl, Arnhem, Rhoon en Helmond is er sinds maart 2020 ook een waterstoftankstation open in Den Haag. Het vulpunt aan de Binckhorstlaan is het eerste reguliere tankstation in Nederland waar behalve fossiele brandstoffen ook waterstof verkrijgbaar is.

Ga met ons mee op deze boeiende ontdekkingsreis. Ga het avontuur aan en deel uw ervaring zodat ook u andere ervan kunt overtuigen. Bekijk hieronder de video van de vorige editie.

Vindt u waterstof interessant? Het Algemeen Dagblad, de NOS en de Volkskrant hebben ook artikelen geschreven over waterstof:
NOS  |  Op waterstof door Europa rijden, hoe ver kom je dan?
Algemeen Dagblad  |  24 uur rijden op waterstof door Europa: ‘dat wordt spannend’
De Volkskrant  |  24 uur op waterstof: actieradiusangst


Werkplaatsafspraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeNieuwsWaterstof Challenge 2020

Contact