5 tips voor het winterse weer 11 januari 2021

Wat was het een koud, mooi, winters weekend! Heeft u de autoruiten al moeten krabben?
Om vandaag en de rest van de winter veilig op weg te kunnen hebben wij wat tips voor u.

  1. Zorg ervoor dat uw zicht door de ruiten goed is. Voor slecht schoongemaakte ruiten kunt u namelijk een boete krijgen! Een ijsdeken voor op de voorruit is eventueel een oplossing tegen ijskrabben in de ochtend.
  2. Let erop dat uw ruitenwissers niet vast zitten. Dit voorkomt dat de bladen scheuren en u nieuwe moet aanschaffen. Zet uw ruitenwissers nooit gelijk aan maar krab eerst de voorruit ijsvrij.
  3. Zorg dat uw ruitensproeier vloeistof tijdig is vervangen of bijgevuld met een antivries soort. Deze kunt u herkennen aan de blauwe kleur.
  4. Voorkom dat u stil komt te staan wegens een lege accu. Korte ritjes in de koude wintermaanden kunnen ervoor zorgen dat de dynamo niet genoeg stroom levert om de accu weer op te laden. Rij daarom af en toe langere stukken of laat u accu nakijken bij ons in de werkplaats.
  5. Bij dit soort koude winterdagen leveren de juiste winterbanden en bandenspanning een hogere veiligheid op wegens de grip die deze banden hebben. Als u veel de weg op gaat, is het verstandig deze aan te schaffen of te laten plaatsen.

En natuurlijk het belangrijkste: pas uw rijgedrag altijd aan op de omstandigheden!
Mocht u twijfelen over de veiligheid van uw auto maak dan een afspraak bij ons in de werkplaats.

Werkplaatsafspraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeNieuws5 tips voor het winterse weer

Contact