Heeft jouw auto een goed onderhouden airco-installatie?

Airco serviceDe airco installatie van uw auto is niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks een gedeelte van het koudemiddel. Dat is heel normaal. Wanneer de airco na verloop van tijd beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Een reparatie kan zomaar oplopen tot meer dan €500. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airconditioning een veel hoger brandstofverbruik. Laat dus jaarlijks een airco check uitvoeren.

Een goed onderhouden airco-installatie in uw auto betekent niet alleen comfortabel autorijden maar draagt ook zeker bij aan de verkeersveiligheid. ‘Frisse bestuurders’ reageren alerter en zijn tot dertig procent minder vaak betrokken bij auto-ongelukken. Lees ook ons artikel over 5 tips voor een coole airconditioning!

Waarom de airco reinigen?

De voordelen van een airco zijn niet meer weg te denken: in de zomer blijft het hoofd lekker koel en in de winter voorkomt de airco dat ramen beslagen raken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een ‘koele’ automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. De vochtige omgeving in een aircosysteem kan een bron zijn voor bacteriën, gisten en schimmels. Dit veroorzaakt vaak een muffe geur en een verhoogde kans op allergische reacties. Juist door schimmelsporen kunnen inzittenden last krijgen van verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen en tranende auto. Door de airconditioning jaarlijks te laten reinigen wordt voor een fris en gezond klimaat gezorgd, waarbij inzittenden zich op hun gemak voelen en de chauffeur helder en alert blijft.

Doe de airconditioning test

Je kunt heel gemakkelijk zelf constateren of de airconditioning onderhoud nodig heeft. Kun je 2 of meer vragen met JA beantwoorden? Dan wordt het tijd voor een bezoek aan de werkplaats!

  1. Koelt de airconditioning minder goed?
  2. Duurt het langer voordat uw ramen condensvrij zijn?
  3. Is het langer dan een jaar geleden dat de airco is gecontroleerd?
  4. Komt er een muffe geur uit de airco?
  5. Krijg je last van verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen of tranende ogen in de auto?
  6. Rijd je vaak korte afstanden?
  7. Houd je de airconditioning aan tot je op bestemming bent?
  8. Heb je het gevoel dat de auto meer brandstof verbruikt?

Wij bieden diverse mogelijkheden voor onderhoud en/of een check aan het aircosysteem van de auto vanaf €29.

Direct een afspraak maken?

Neem telefonisch of via de mail contact met ons op, of maak een afspraak via ons online werkplaatsafspraakformulier.

Werkplaatsafspraak Bekijk onze acties Showroom afspraak Contact
HomeSeatHeeft jouw auto een goed onderhouden airco-installatie?

Contact