Hij is er: de nieuwe
SEAT Leon
Nu vanaf
€ 

Leon nieuw

Het wachten is voorbij!

Hij is er: de vierde generatie Leon. Bijzonder intelligent. Maximale connectiviteit. Gedurfd design. En een lekker kontje. De nieuwe Leon is geen doorsnee auto. Met een breed motoren aanbod, inclusief hybride, is er keuze voor iedereen. Maak je leven weer spannend – stap in de wereld van de nieuwe SEAT Leon.

Dag middenmoot, hallo opvaller

Met de nieuwe Leon weet je zeker dat alle ogen gelijk gericht worden op jou. Het design is uitgesproken, met een perfecte mix van scherpe en ronde lijnen. De vorm en functie gaan bovendien uitstekend samen: met zijn gestroomlijnde body zorgt hij voor optimale efficiëntie. De standaard LED-koplampen en LED-balk aan de achterzijde van de auto zorgen ervoor dat de auto opvalt. Het ambient lightning systeem binnen de auto zorgt voor de juiste sfeer en maakt rijden veiliger met lichtsignalen. De nieuwe Leon maakt zowel binnen als buiten gebruik van geavanceerde lichttechnologie.

Ruimer dan ooit

Het interieur van de nieuwe Leon is niet alleen modern, maar ook voorzien van de laatste snufjes. Met het Virtual Cockpit zie je alles wat je moet weten tijdens het rijden. Het grote infotainmentdisplay kun je bedienen met aanraking of zelfs met handgebaren. Ook ben je altijd connected met de nieuwe Leon. Vorm naadloos een ecosysteem tussen het infotainmentsysteem en je smartphone via Apple CarPlay of Android Auto. Size does matter, en daarom is de nieuwe Leon ruimer dan ooit. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 380 liter. De wielbasis staat aan de basis van een zeer ruim passagierscompartiment.

Motor

Het motoraanbod van de nieuwe Leon is breder dan ooit. Naast uitvoeringen met benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI) word de Leon ook leverbaar met hybridevarianten: eTSI en eHybrid. De eTSI met 48V mild-hybridetechnologie is beschikbaar voor zowel de 1.0 TSI als de 1.5 TSI en wordt standaard geleverd met een DSG-automaat.
De eHybrid bestaat uit een 1.4 TSI automaat die gekoppeld is aan een elektromotor, wat samen zorgt voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. De elektrische actieradius bedraagt zo’n 60 kilometer (WLTP).

Technische specificaties
HomeSEATModellenLeon nieuw

Contact