SEAT gaat volledig elektrisch met el-Born 4 maart 2019

Eerste elektrische SEAT

Dit studiemodel is de eerste volledige elektrische SEAT op het MEB-platform van Volkswagen. De SEAT el-Born – waarvan de naam verwijst naar een populaire buurt in Barcelona –  is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona en wordt straks geproduceerd in Zwickau, Duitsland. Hiermee wordt SEAT het tweede merk dat een volledige elektrische auto op basis van het MEB-platform lanceert.

Sportieve kenmerken

De SEAT el-Born heeft verschillende sportieve kenmerken, zoals de compacte elektrische aandrijflijn en daarnaast is er geen traditionele grille te bekennen, maar wel instroomopeningen lager in de neus om de batterijen te koelen. Hierdoor konden de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie gezet worden. Ook zijn de turbinevormige 20-inch wielen zodanig ontworpen dat ze een positieve luchtstroom creëren en tegelijkertijd de remmen koelen. 

Specificaties 

De SEAT el-Born heeft een WLTP-actieradius van maximaal 420 kilometer en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 7,5 seconden. Het elektrische model is 150 kW/204 pk sterk en is voorzien van een 62 kWh batterijpakket. Hierdoor is de auto binnen 47 minuten 80 procent opgeladen wanneer de 100 kW DC-supercharger wordt gebruikt. 

Actieradius

De actieradius van de SEAT el-Born is gemaximaliseerd door een geavanceerd hittemanagementsysteem, ook bij extreme buitentemperaturen. Er wordt 60 kilometer aan bereik bespaard door de warmtepomp die zorgt dat er zo min mogelijk elektriciteit voor koeling en verwarming wordt gebruikt. 

Semiautonoom

Tenslotte ondersteunt de SEAT el-Born zijn bestuurder met connectiviteit en semi-zelfrijdende systemen. Het voertuig is niveau 2-autonoom, dit betekent dat hij in een aantal situaties zelf kan optrekken, remmen en sturen. In 2020 zal de SEAT el-Born gelanceerd worden op de EV-markt. 

Werkplaatsafspraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeSEATNieuwsSEAT gaat volledig elektrisch met el-Born

Contact