Hyundai i30 occasion

De i30 is een compacte hatchback die in 2007 voor het eerst op de markt kwam als opvolger van de Hyundai Elantra. Qua formaat bevindt de i30 zich in het middensegment. Het is een voorwielaangedreven, vijfdeurs hatchback die is voorzien van alle veiligheidsopties. Bekijk hieronder of er een Hyundai i30 occasion voor jou bij zit.

Hyundai i30 historie

De Hyundai werd in 2007 voor het eerst geproduceerd. De auto bevindt zich in het middensegment en kwam als vervanger van de Hyundai Elantra. De i30 ging in productie net voordat de financiële crisis de automotive markt in tranen liet uitbarsten.

Eerste generatie Hyundai i30

De eerste generatie van de vervanger van de Elantra kwam precies op het juiste moment. Het was een van de beste midden-segment auto’s van het jaar 2007. Onder de motorkap bood Hyundai een diesel of benzine variant met motor vermogen tussen de 109 pk en 143 pk. Terwijl de meeste modellen werden voorzien van een 5-traps handbak, kwamen sommige uitvoeringen met een 4-traps automaat. Of je nu gaat over een Hyundai i30 occasion uit 2007, 2008 of 2011: Alle modellen van deze auto werden uitgevoerd met hoogwaardige materialen.

De tweede generatie i30

In 2012 werd het nieuwe i30 model gepresenteerd op de Frankfurt International Motor Show. De Hyundai i30 werd gepresenteerd als een kleine gezinsauto, met een goede prijs kwaliteit verhouding. Het model werd voorzien van een breed aantal motor varianten. Zo waren er vier motoren verkrijgbaar, zowel in diesel als benzine. Het motor vermogen kon variëren tussen de 90 pk en 135 pk. Buiten het feit dat de i30 werd gepositioneerd als kleine gezinsauto, had hij de meeste kofferbak ruimte in het midden-segment.

3e generatie Hyundai i30

Op de Paris Motor Show in 2016 werd de derde generatie van het model getoond. De nieuwe hatchback werd voorzien van een vernieuwde grille omlijst met chrome accenten, nieuwe koplampen, nieuwe velgen, achterlichten en een scherpe heuplijn. Het interieur werd ook onder handen genomen. Zo werd het interieur voorzien van meer technologie zoals: Apple CarPlay en Android Auto. Daarnaast kwam er meer ruimte voor de bijrijders en werd de auto voorzien van veiligheidstechnieken als “autonomous emergency braking”.

Facelift van de Hyundai i30 – 2018 t/m 2020

Hyundai kwam in 2018 met een her-ontworpen i30. De kofferbak stelde niet teleur met een inhoud van 395 liter. De toegang tot de kofferbak was daarentegen wel wat ongebruikelijk. De kofferbak werd verder voorzien van een 12v aansluiting. Voor de prijs die je betaalde voor een i30, werd je voorzien van erg veel luxe. De top versie was standaard voorzien van: Automatische lijn-assistentie, verwarmd stuur-wiel, een achteruitrij camera en de beste optie, een 7-traps automatische versnellingsbak.

De laatste generatie i30

De laatste generatie Hyundai i30 is op februari 2020 voorzien van de meest recente facelift. Daarnaast werd de facelift ontworpen door Peter Schreyer, voormalig ontwerper van Audi-Volkswagen. De i30 kreeg een agressiever ontwerp. Zo kreeg het een grotere grille en nieuwe koplampen met ingebouwde LED lampen. Het interieur kreeg een verbeterd infotainment systeem met een 10,25″ scherm. Tegenwoordig krijgt het 2020 model een nieuwe mild-hybride uitvoering. Er bestaat alleen nog een keuze tussen een 6-traps of een 7-traps Hyundai i30 automaat.

Een tweedehands Hyundai i30?

Interesse gekregen in een Hyundai i30 occasion? Bekijk dan onze huidige voorraad of kom langs in een van onze showrooms. Wij zijn gevestigd in LeidenWaddinxveen en Zoetermeer.

Werkplaatsafspraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundai i30 occasion

Contact