Maak kennis met de nieuwe waterstofauto
Hyundai NEXO
Nu vanaf
€ 69.995,-

NEXO

Op weg naar een schonere toekomst

De elektrisch aangedreven SUV Hyundai NEXO met brandstofcel kan maar liefst 665 kilometer (volgens WLTP) afleggen op een volle tank waterstof. Bovendien is de NEXO geheel emissievrij. Dat betekent dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen (CO2) vrijkomen. Het enige wat de NEXO uitstoot is water!

De Hyundai NEXO is een innovatieve waterstofauto die geavanceerde technologie combineert met een futuristisch design en geweldige rijeigenschappen. Zijn vloeiende, aerodynamische lijnen hebben veel weg van stromend water – de enige uitstoot van de NEXO.

Pionier sinds 1998

Hyundai is een pionier op het gebied van waterstofauto’s en beschouwt de brandstofcel technologie als de oplossing voor emissieloze auto’s. Al sinds 1998 investeert Hyundai veel geld in de ontwikkeling van elektrische auto’s met een brandstofcel en in 2013 begon Hyundai als eerste autofabrikant ter wereld de serieproductie van een waterstofauto, de Hyundai ix35 Fuel Cell. Inmiddels geldt Hyundai wereldwijd als een van de leidende autofabrikanten op het gebied van brandstofcel technologie.

Luchtzuivering

Afgezien van de water(damp) kent de nieuwe NEXO geen uitstoot. Sterker nog, tijdens het rijden filtert en zuivert hij lucht. Hij zorgt dus voor minder fijnstofvervuiling. Voor een optimale werking van de brandstofcel moet de binnenkomende lucht worden gezuiverd. Het uiterst efficiënte en duurzame high-performance luchtfilter van NEXO verwijdert microdeeltjes kleiner dan PM2,5. Kortom, de luchtfilters in de NEXO zorgen ervoor dat 99,9% van de deeltjes wordt gezuiverd. De gezuiverde lucht die niet naar de brandstofcel stroom, verlaat de NEXO schoner dan hij daarvoor was binnengekomen. Het aanraakscherm geef de hoeveelheid luchtzuivering en CO2-reductie weer die is bereikt.

Even mooi als efficiënt

De NEXO heeft een puur gestroomlijnd design met een luchtweerstand van slechts 0,329 Cw. Zijn vorm is gericht op efficiency, maar oogt tegelijk ook zeer fraai. Kenmerkend is het strakke frond met de LED-dagrijverlichtingunits. Die zijn visueel met elkaar verbonden door een dunne lijn van licht. Onder de dagrijverlichting zitten driehoekige koplampen. Door hun vorm onderstrepen ze het progressieve karakter van de auto. De NEXO valt op door de grote luchtinlaten aan de voorzijde en de brede wielkasten die de luchtstroom over de wielen en de zijkant optimaliseren. Als je de NEXO van dichtbij bekijkt, valt op dat de portier grepen ontbreken. Deze komen pas automatisch naar buiten bij het ontgrendelen van de deuren en zinken weer zodra de auto 3 km/u of sneller rijdt.

Het digitale 8-inch informatiepaneel geeft belangrijke informatie bijzonder duidelijk weer; de actieradius en andere reisinformatie, alsook een vermogensmeter die laat zien hoe de rijstijl het verbruik beïnvloedt. Omdat de NEXO wordt aangedreven door een elektromotor, is een versnellingspook overbodig. Daarvoor in de plaats kwamen keuzeknoppen voor de aandrijving. De daarmee bespaarde ruimte dient als praktische extra bergruimte voor persoonlijke items en biedt een oplaadpunt voor mobiele apparaten. De opening in de brugvormige console is groot genoeg voor twee USB-poorten en een pad voor het draadloos opladen van de smartphone. De Hyundai NEXO is leverbaar in 5 kleuren.

Vooruitstrevende technologie

Opnieuw wijst Hyundai de weg op het gebied van brandstofcelauto’s. De Hyundai NEXO, Hyundai’s tweede brandstofcelauto in massaproductie, biedt ‘s werelds beste actieradius en de beste prestaties dankzij het meest geavanceerde brandstofceltechnologie – en die is geheel in eigen huis door Hyundai ontwikkeld.

Bluelink-connectiviteit

Bedien de NEXO met je smartphone of met je stem: Bluelink brengt naadloze connectiviteit rechtstreeks in de vernieuwde NEXO met online spraakherkenning en een breed scala aan functies. Zo wordt elke rit nog comfortabeler en aangenamer.

 • Op afstand ver-/ontgrendelen
  Ben je vergeten de auto af te sluiten? Maak je geen zorgen! De NEXO laat het je weten via een push-bericht op je telefoon. Daarna kun je de auto met de app alsnog vergrendelen.
 • Bestemming versturen naar de auto
  Wanneer jouw NEXO is uitgerust met een navigatiesysteem, kun je de Bluelink-app gebruiken om naar bestemmingen te zoeken terwijl je niet in de auto zit. Bluelink wordt vervolgens gesynchroniseerd met het navigatiesysteem in de auto en je route wordt geladen. Zo kun je vertrekken wanneer jij dat wilt.
 • On-demand diagnose van de auto
  Via het 12,3-inch touchscreen kun je een diagnostische systeemcontrole laten uitvoeren van je NEXO. Of check de ‘gezondheid’ van de auto met behulp van de app.
 • Vind mijn auto
  Ben je vergeten waar je de NEXO geparkeerd hebt? Open de Bluelink-app en hij wijst je de weg naar de auto.

Ben jij klaar voor het avontuur?

Wij als Van der Linden Groep zijn trots één van de zes waterstof-auto dealers in Nederland te zijn. Als je er in 2021 nog voor kiest om de Hyundai NEXO zakelijk te rijden, profiteer je van slechts 12% bijtelling. Kies nu voor rijden op waterstof en je rijdt als een van de eerste in de nieuwste generatie automobielen. Je schrijft nog net geen geschiedenis.

Vraag een offerte aan voor uw unieke NEXO aanbieding. Wij helpen u graag met de mogelijkheden.

Vraag een offerte aan Proefrit aanvragen
Technische specificaties
HomeHyundaiModellenNEXO

Contact