Maak kennis met de nieuwe waterstofauto
Hyundai NEXO
Nu vanaf
€ 89.995,-

NEXO

Op weg naar een schonere toekomst

Maak kennis met de nieuwe waterstofauto van Hyundai

De elektrisch aangedreven SUV Hyundai NEXO met brandstofcel kan maar liefst 665 kilometer (volgens WLTP) afleggen op een volle tank waterstof. Bovendien is de NEXO geheel emissievrij. Dat betekent dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen (CO2) vrijkomen. Het enige wat de NEXO uitstoot is water!

Op weg naar een schonere toekomst

De nieuwe Hyundai NEXO is een innovatieve waterstofauto die geavanceerde technologie combineert met een futuristisch design en geweldige rijeigenschappen. Zijn vloeiende, aerodynamische lijnen hebben veel weg van stromend water – de enige uitstoot van de NEXO.

Erfgoed

Hyundai is een pionier op het gebied van waterstofauto’s en beschouwt de brandstofcel technologie als de oplossing voor emissieloze auto’s. Al sinds 1998 investeert Hyundai veel geld in de ontwikkeling van elektrische auto’s met een brandstofcel en in 2013 begon Hyundai als eerste autofabrikant ter wereld de serieproductie van een waterstofauto, de Hyundai ix35 Fuel Cell. Inmiddels geldt Hyundai wereldwijd als een van de leidende autofabrikanten op het gebied van brandstofcel technologie.

Luchtzuivering

Afgezien van de water(damp) kent de nieuwe NEXO geen uitstoot. Sterker nog, tijdens het rijden filtert en zuivert hij lucht. Hij zorgt dus voor minder fijnstofvervuiling. Voor een optimale werking van de brandstofcel moet de binnenkomende lucht worden gezuiverd. Het uiterst efficiënte en duurzame high-performance luchtfilter van NEXO verwijdert microdeeltjes kleiner dan PM2,5. Kortom, de luchtfilters in de NEXO zorgen ervoor dat 99,9% van de deeltjes wordt gezuiverd. De gezuiverde lucht die niet naar de brandstofcel stroom, verlaat de NEXO schoner dan hij daarvoor was binnengekomen. Het aanraakscherm geef de hoeveelheid luchtzuivering en CO2-reductie weer die is bereikt.

Revolutionaire brandstoftechniek

De Hyundai NEXO is een unieke elektrische auto, met ’s werelds meest efficiënte brandstofcel en vol te tanken in slechts vijf minuten. Zijn actieradius bedraagt 665 kilometer (WLTP). De NEXO is geheel nieuw ontwikkeld om in elk opzicht maximale efficiency te bieden. De constructie van de auto zorgt voor een gunstige verhouding tussen gewicht en vermogen, een betere acceleratie en meer interieurruimte. 

Even mooi als efficiënt

De NEXO heeft een puur gestroomlijnd design met een luchtweerstand van slechts 0,329 Cw. Zijn vorm is gericht op efficiency, maar oogt tegelijk ook zeer fraai. Kenmerkend is het strakke frond met de LED-dagrijverlichtingunits. Die zijn visueel met elkaar verbonden door een dunne lijn van licht. Onder de dagrijverlichting zitten driehoekige koplampen. Door hun vorm onderstrepen ze het progressieve karakter van de auto. De NEXO valt op door de grote luchtinlaten aan de voorzijde en de brede wielkasten die de luchtstroom over de wielen en de zijkant optimaliseren. Als je de NEXO van dichtbij bekijkt, valt op dat de portier grepen ontbreken. Deze komen pas automatisch naar buiten bij het ontgrendelen van de deuren en zinken weer zodra de auto 3 km/u of sneller rijdt.

Het digitale 8-inch informatiepaneel geeft belangrijke informatie bijzonder duidelijk weer; de actieradius en andere reisinformatie, alsook een vermogensmeter die laat zien hoe de rijstijl het verbruik beïnvloedt. Omdat de NEXO wordt aangedreven door een elektromotor, is een versnellingspook overbodig. Daarvoor in de plaats kwamen keuzeknoppen voor de aandrijving. De daarmee bespaarde ruimte dient als praktische extra bergruimte voor persoonlijke items en biedt een oplaadpunt voor mobiele apparaten. De opening in de brugvormige console is groot genoeg voor twee USB-poorten en een pad voor het draadloos opladen van de smartphone. De Hyundai NEXO is leverbaar in 5 kleuren.

 

Vraag een offerte aan of boek een proefrit!

Vraag een offerte aan Proefrit aanvragen
Technische specificaties
HomeHyundaiModellenNEXO