Hyundai breidt populaire KONA-familie uit met KONA Hybrid 6 juni 2019

Hyundai Kona Hybride

Deze week kondigde Hyundai aan naast de huidige elektrische en benzine KONA ook een hybride uitvoering uit te brengen van het populaire model.

Nieuwe uitvoering

Hyundai bracht deze week het nieuws de populaire KONA familie uit te breiden met een milieuvriendelijk hybride model, de KONA Hybrid. Hyundai had al een benzine en een elektrische versie van dit model, maar daar komt nu een hybride model bij. Bovendien worden bij het hybride model een aantal technologische verbeteringen toegevoegd, waaronder Hyundai BlueLink® met nieuwe connectiviteit mogelijkheden, nieuwe SmartSense-veiligheidstechnologieën en geavanceerde infotainmentfuncties. De levering van de nieuwe KONA Hybrid start naar verwachting na de zomer.

De KONA hybrid combineert alle voordelen van elektrisch rijden met de zekerheid en het gemak van een benzine motor. Standaard is de nieuwe compacte SUV voorzien van een 6 traps-automaat met een dubbele koppeling. Bij de KONA hybrid is het niet nodig om hem op te laden aan een stopcontact. Hij laadt zichzelf op tijdens het remmen of het uitrollen. De essentie van de nieuwe hybrid is dan ook niet om zo lang mogelijk elektrisch te kunnen rijden, maar een zo laag mogelijk benzine verbruik te behalen.

Onder de motorkap

Onder de motorkap van de nieuwe KONA hybrid ligt een 1.6 GDI benzinemotor en een batterij die wordt opgeladen tijdens het remmen of uitrollen. De combinatie van de benzine motor en de elektromotor zorgen samen voor 141pk en 265nm aan koppel.

Navigatiesystem

Het navigatiesysteem is optioneel leverbaar in de KONA hybrid. Alle informatie wordt weergeven op het 10.25”inch touchscreen. Het is mogelijk om via bluetooth muziek te streamen, maar dit systeem is ook voorzien van Apple Carplay en Android auto. De KONA hybrid heeft achter het stuur een head-up display welke relevante informatie aan de bestuurder weergeeft terwijl hij zijn ogen op de weg kan houden.

Veiligheid

Voor optimale veiligheid is de nieuwe KONA uitgerust met diverse veiligheidssystemen. De rij-assistent houdt continu de omgeving in de gaten om de auto en de inzittende te beschermen tegen eventuele gevaren. De KONA hybrid bevat onder andere Front Collision Warning & Avoidance Assist met Pedestrian Detection en het nieuwe Cyclist Detection en Driver Attention Warning. Lane Keeping Assist en High Beam Assist behoren tot de standaarduitrusting. Optioneel zijn Lane Following Assist, dat de auto veilig in het midden van de rijstrook houdt, en Intelligent Speed Limit Warning, dat de camera in de voorkant van de auto gebruikt en informatie van het navigatiesysteem om verkeersborden te herkennen en snelheidslimieten en inhaalverboden weer te geven aan de bestuurder.

Bent u geïnteresseerd in de nieuwe KONA Hybrid of wilt u meer informatie? Wij beantwoorden uw vragen graag!
info@vanderlinden-groep.nl 

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsHyundai breidt populaire KONA-familie uit met KONA Hybrid

Contact