Hyundai koploper in verkoop elektrische auto’s 6 maart 2019

Elektrisch rijden

Momenteel is Hyundai het best verkopende merk op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s in 2019. Dat blijkt uit cijfers van het RDW. In de eerste twee maanden van 2019 heeft Hyundai al 1.121 batterij-elektrische auto’s verkocht, waarvan 859 Hyundai KONA Electric en 262 Hyundai IONIQ Electric. Hiermee loopt Hyundai voor op Volkswagen, Nissan en Tesla.

Aantallen

In totaal zijn er in de maanden januari en februari 4.826 volledig elektrische auto’s in Nederland te naam gesteld. Dat is een toename van 2.457 in tegenstelling tot januari en februari van vorig jaar. Daarnaast zijn er de afgelopen twee maanden 4 waterstof-elektrische Hyundai ’s NEXO op naam gesteld en zijn er sinds dat de NEXO eind 2018 op de markt verscheen, meer dan 300 orders bijgekomen. 

Levertijd 

Algemeen directeur ad interim Berend Jan Hoekman van Hyundai Motor Nederland zegt erg blij te zijn met het aantal geleverde elektrische voertuigen. Vooral de Hyundai KONA Electric is erg populair. Helaas is door deze populariteit de levertijd van de Hyundai KONA Electric met 64 kWh-batterij nu ongeveer 10 tot 12 maanden. Wel merkt Hyundai zelf dat klanten hierop anticiperen. Als oplossing wordt de Hyundai IONIQ Electric met een 28 kWh-batterij, die wel uit voorraad leverbaar is, als ‘tussenauto’ ingezet. Op deze manier kunnen klanten die wachten op de levering van kun KONA Electric alvast profiteren van de voordelen van een elektrische auto door voor een kortere periode de IONIQ Electric te rijden. 

Toekomst

Hyundai heeft als doelstelling bij de ‘groenste’ autofabrikanten ter wereld te horen. Hyundai beseft zich dat de vraag uit de markt naar elektrische auto’s groter is dan het aanbod. Hoekman zegt dat in Nederland, voor Hyundai Motor Europa de levering van ecovriendelijke voertuigen een prioriteit is. Het hoofdkantoor van Hyundai heeft hiervoor vele duizenden elektrische Hyundai KONA en IONIQ in het vooruitzicht gesteld. 

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsHyundai koploper in verkoop elektrische auto’s

Contact