‘Namyang + Nürburgring’-icoon Hyundai i30 N Project C maakt werelddebuut op IAA 2019. 10 september 2019

Hyundai presenteert op de IAA Frankfurt Motor Show de nieuwe Hyundai i30 N Project C; een lichtere, lagere en scherpere versie van de 5-deurs Hyundai i30 N. De Project C zorgt ervoor dat de rijbeleving van de i30 N – het eerste high-performance model van Hyundai – nog intenser is. De Hyundai i30 N Project C is 50 kilo lichter, ligt 6 millimeter lager bij de weg en heeft een krachtiger design. 

Sinds zijn debuut in 2017 heeft de Hyundai i30 N lovende recensies gekregen en verschillende prijzen gewonnen. Hyundai heeft de i30 N, het eerste high-performance model van Hyundai met N-label en geïnspireerd op de autosport, van de grond af aan opgebouwd om er zeker van te kunnen zijn dat de auto maximaal rijplezier biedt – op de openbare weg én op het circuit. Het N-label van Hyundai biedt zuivere emotie voor de meest toegewijde Hyundai-klanten – de nieuwe Project C is hier de puurste vorm van.

Specificaties 

Tot de unieke specificatie van de Hyundai i30 N Project C behoren duidelijk zichtbare en met koolstofvezel versterkte kunststof carrosseriedelen (CFRP, Carbon Fiber Reinforced Plastic). Zowel de voorbumperspoiler, de diffuser achter, de motorkap en de zijskirts met N-logo zijn uit dit lichte materiaal vervaardigd. De Project C weegt hierdoor minder dan de i30 N en rijdt bij hoge snelheden strakker over het asfalt.

De letter C in de naam van de Hyundai i30 N Project C verwijst naar ‘Area C’: de naam van het high-performance testcircuit van Hyundai’s Namyang R&D Center, de geboorteplaats van het N-label. Daarbij is de Project C ook de eerste straatlegale raceauto van Hyundai, waarbij gebruik wordt gemaakt van CFRP. Ten slotte is de letter C ook een verwijzing naar de ‘centre of gravity’ van de auto, het zwaartepunt. Dit ligt 8,8 millimeter lager dan dat van de 202 kW (275 pk) sterke Hyundai i30 N.

Minder gewicht dankzij CFPR en aluminium

Hyundai heeft met de Hyundai i30 N Project C geen compromissen gesloten en de sterke punten van de Hyundai i30 N naar een nog hoger plan gebracht. De gesmede lichtmetalen racewielen van specialist OZ Racing leveren een belangrijke bijdrage aan de gewichtsreductie; de imposante 19-inch wielen zorgen voor 22 kilogram minder gewicht.

Het vermogen en koppel – met overboost – blijven met 202 kW (275 pk) en 378 Nm gelijk aan dat van de Hyundai i30 N met Performance Pack.

Dynamische aanpassingen

‘De stuurinrichting en ophanging van de Project C zijn de benchmark voor de meest enthousiaste rijders van de Hyundai i30 N’, aldus Alexander Eichler, Hoofd High Performance Vehicle Test & Development bij het Hyundai Motor Europe Technical Center. ‘De naam mag dan wel verwijzen naar het high-performance testcircuit bij Hyundai’s Namyang R&D Center, maar de auto is op eenzelfde intensieve wijze getest bij het Nürburgring Hyundai Technical Center in Meuspath.’

Alle rijstanden van de Hyundai i30 N Project C zijn speciaal op de auto afgestemd. Zowel de Sport- als de N drive-stand bieden meer feedback en rijplezier. De extreme dynamic N-rijstand is speciaal voor circuitgebruik en voor de meest ervaren bestuurders. De buitenzijde van de Hyundai i30 N Project C is uitgevoerd in een donkere antracietkleur, waardoor de hoogglans carrosseriedelen van CFRP extra in het oog springen. Hyundai bouwt 600 exemplaren van de auto die later dit jaar in geselecteerde Europese landen op de markt komt.

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuws‘Namyang + Nürburgring’-icoon Hyundai i30 N Project C maakt werelddebuut op IAA 2019.

Contact