Hyundai IONIQ 6 is drievoudig World Car Of The Year Winnaar 6 april 2023

De veelgeprezen IONIQ 6, de elektrische streamliner van Hyundai, heeft opnieuw drie titels in de wacht gesleept: de prestigieuze titel World Car of the Year, de titel World Electric Vehicle en de titel World Car Design of the Year. De auto is door de internationale vakjury onderscheiden vanwege zijn unieke aerodynamische ontwerp en uitstekende elektrische actieradius. De organisatie van de World Car Awards maakte het nieuws vandaag bekend tijdens de ceremonie op de New York International Auto Show (NYIAS).

De jury van de World Car Awards bestaat uit honderd autojournalisten uit 32 landen. Uit drie genomineerde modellen, die allemaal zijn geïntroduceerd in 2022, koos de vakjury de IONIQ 6 als winnaar. De IONIQ 6 is Hyundai’s tweede driedubbele winnaar op rij bij de World Car Awards. Vorig jaar riep de jury de IONIQ 5 immers uit tot winnaar in dezelfde drie categorieën.

‘We zijn reuzetrots dat we deze prestigieuze onderscheidingen nu twee jaar achter elkaar hebben ontvangen. Dit is een erkenning van de enorme talenten en de niet-aflatende inspanningen van iedereen die bij Hyundai meewerkt om elektrische auto’s als de IONIQ 6 op de markt te brengen’, aldus Jaehoon Chang, President en CEO van Hyundai Motor Company. ‘Deze eer steunt ons in ons streven om wereldleider te worden op het gebied van elektrificatie van auto’s. Mede hierdoor gaan we onze inzet als aanbieder van slimme mobiliteitsoplossingen nog verder uitbreiden.’

‘We willen altijd op emotioneel niveau contact maken met onze klanten. Met de IONIQ 6 hebben we een design gecreëerd dat echt uniek is. De gedurfde streamliner-styling combineert een sterke emotionele aantrekkingskracht met aerodynamische efficiëntie waarmee we een uitzonderlijk grote actieradius mogelijk maken’, aldus SangYup Lee, Executive Vice President en Head of Hyundai Global Design Center. ‘We hebben van het interieur een persoonlijke, rustgevende ruimte gemaakt die functionaliteit biedt. Daarmee hebben we het EV-design naar een hoger niveau getild.’

De IONIQ 6 is het tweede model in Hyundai’s volledig elektrische IONIQ-modellengamma. De auto maakt optimaal gebruik van het specifieke E-GMP (Electric-Global Modular Platform) voor EV’s. Dit platform maakt niet alleen een zeer ruim interieur mogelijk, maar ook ultrasnel opladen met 800 volt. De batterij van de IONIQ 6 is in slechts 18 minuten op te laden van 10 tot 80 procent van zijn capaciteit.

Met een uitzonderlijk lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 is de IONIQ 6 een van de meest aerodynamische en energiezuinige EV’s op de markt. De officiële actieradius volgens WLTP is maar liefst 614 kilometer* op een volle batterij. De elektrische streamliner verbruikt in de standaarduitvoering met achterwielaandrijving en 18-inch wielen 13,9 kWh per 100 kilometer.

De IONIQ 6 is onder meer voorzien van Vehicle-to-Load (V2L)-technologie, diverse rijhulpsystemen en geavanceerde connectiviteit met ‘Over-The-Air’ (OTA) software-updates. De talrijke functies in de auto bieden de inzittenden de ultieme reiservaring. Het ruime en ergonomische interieur profiteert optimaal van de lange wielbasis (2.950 mm) en biedt een scala aan opwindende functies, zoals Dual Color Ambient Lighting, Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up en Electric Active Sound Design (e-ASD), om de ervaring van elektrische mobiliteit nog verder te verbeteren.

De jury van de World Car Awards riep dit jaar SangYup Lee uit tot World Car Person of the Year 2023. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn cruciale bijdrage aan de meest verbluffende en innovatieve concept- en productieauto’s die Hyundai in 2022 heeft onthuld. Dat zijn onder meer de IONIQ 6, de geheel nieuwe Hyundai KONA en het rijdende laboratorium de N Vision 74.

De IONIQ 6 heeft de afgelopen maanden al meer prestigieuze prijzen en onderscheidingen gewonnen. De auto werd uitgeroepen tot Sedan van het Jaar bij de GQ Car Awards 2023 van lifestylemagazine en website GQ en tot Nieuwe auto van het Jaar door automagazine en -website Le Guide de l’auto in Frankrijk. Bovendien kende Euro NCAP de IONIQ 6 niet alleen vijf sterren toe voor de veiligheid, maar ook de kwalificatie Best in Class in de categorie van Grote gezinsauto’s.

Met het winnen van de drie titels helpt het label IONIQ Hyundai dit jaar om de elektrificatiestrategie van het merk te versnellen en de grootste fabrikant van elektrische voertuigen ter wereld te worden. Hyundai wil tot 2030 wereldwijd nog zeventien nieuwe batterij-elektrische modellen introduceren. Het merk streeft ernaar om de jaarlijkse wereldwijde BEV-verkoop vóór datzelfde jaar te verhogen tot 1,87 miljoen eenheden.

* Long Range-uitvoering met 77,4 kWh-batterij, achterwielaandrijving en 18-inch wielen.

Plan een proefrit
Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsHyundai IONIQ 6 is drievoudig World Car Of The Year Winnaar

Contact