Onze leidende rol in waterstof 30 juni 2020

Hyundai heeft een serie nieuwe video’s gepubliceerd in het kader van Hyundai’s missie om de ontwikkeling van de zogenoemde waterstofsamenleving te versnellen. De vijf nieuwe video’s in de serie H-Conomy geven antwoord op de meest gestelde vragen over de beschikbaarheid van waterstof en brandstofceltechnologie.

Het is voor het eerst dat zo’n compleet video-overzicht beschikbaar is over waterstof als energiedrager voor auto’s. De informatie beslaat: de geschiedenis van waterstof; waarom waterstof-elektrisch aangedreven auto’s zo milieuvriendelijk zijn; de economische aspecten; de veiligheid van waterstof en de toekomst van waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen. Bekijk hier de video’s.

Hyundai is toonaangevend in de transitie naar waterstof als energiedrager voor onder meer waterstof-elektrisch aangedreven auto’s. Behalve voor de NEXO, ’s werelds eerste waterstofauto in massaproductie, breidt Hyundai zijn activiteiten op het gebied van waterstof en brandstofcellen uit naar trucks en bussen, schepen en treinen. Hyundai werkt wereldwijd nauw samen met overheden en bedrijven als medevoorzitter van de internationale Hydrogen Council, om waterstof te promoten als energiedrager en de ontwikkeling van de infrastructuur rond de brandstofceltechnologie te versnellen.

In 2013 bracht Hyundai met de Hyundai ix35 Fuel Cell de eerste waterstof-elektrisch aangedreven auto op de markt; daarvan rijden er in Nederland zo’n vijftig rond. In 2018 lanceerde Hyundai de NEXO, ’s werelds meest verkochte auto met brandstofcel en de allereerste SUV die specifiek ontwikkeld is voor rijden op waterstof. In Nederland zijn inmiddels ruim honderdtwintig exemplaren verkocht en dit jaar volgen nog eens tweehonderd NEXO’s.

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsOnze leidende rol in waterstof

Contact