Nieuwe Hyundai i20: slim, veilig en scherp gelijnd 11 december 2018

Nieuwe Hyundai i20: slim, veilig en scherp gelijnd.

Met de ingrijpend vernieuwde Hyundai i20 bouwt Hyundai het succes in het B-segment verder uit. Niet alleen met een fris design en een toonaangevende veiligheidsuitrusting met Hyundai SmartSense, maar ook met een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling (7DCT) voor meer rijcomfort en standaard Idle Stop and Go (ISG), dat helpt de CO2-uitstoot en het verbruik te beperken. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de nieuwe Hyundai i20 te benadrukken, wordt de auto geleverd met Hyundai’s unieke, volledig overdraagbare garantie van vijf jaar zonder kilometerbeperking. Ook dit model staat voor de kernwaarden van Hyundai: kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit, gecombineerd met modern design om klanten bereikbare auto’s voor dagelijks gebruik te bieden.

Verleidelijk jeugdig uiterlijk, ruimte en comfort

De nieuwe Hyundai i20 combineert zijn verleidelijke, jeugdige uiterlijk met een ruim en comfortabel interieur. De nieuw ontworpen voorzijde is voorzien van een nieuwe bumper en de kenmerkende Cascade-grille voor een sterke Hyundai-identiteit. De achterbumper van de nieuwe Hyundai i20 is tweekleurige uitgevoerd, met een modern, donker inzetstuk. De achterlichtunits zijn opnieuw ontworpen en in het nieuwe design van de achterklep is nu ook de plaats voor het nummerbord opgenomen, waarin de achteruitrijcamera en functies om de achterklep te openen zijn geïntegreerd.

Klanten kunnen kiezen uit tien opvallende carrosseriekleuren. En met het dak uitgevoerd in Phantom Black zijn in totaal dertien kleurencombinaties mogelijk, zodat de koper zijn Hyundai i20 een persoonlijk accent kan geven. Tomato Red, Champion Blue en Clean Slate zijn nieuwe kleuren in het kleurenpalet, dat verder bestaat uit Passion Red, Aqua Sparkling, Iced Coffee, Sleek Silver, Stardust, Polar White en Phantom Black. Behalve voor het dak in een contrasterende kleur kunnen klanten ook kiezen voor een panoramisch zonnedak. Tevens is er een optionele keuze voor een nieuw ontworpen lichtmetalen 15-inch velg die het strakke en moderne uiterlijk van de nieuwe Hyundai i20 complementeert. Het verwarmbare stuurwiel (optioneel te bestellen samen met lederen en verwarmbare voorstoelen voor de prijs van 995 euro) is nog steeds vrij uniek in het segment. De bagageruimte van de Hyundai i20 heeft een inhoud van 326 liter (VDA).

Uitgebreide standaarduitrusting

De standaarduitrusting van de nieuwe Hyundai i20 is uitgebreid met audiobediening op het stuurwiel voor de i-Drive-uitvoering. Bovendien heeft de versie i-Motion nu Bluetooth met spraakherkenning, 7″ Display Audio en voorbereiding voor Apple Carplay/Android Auto. En de topuitvoering Premium is behalve van de genoemde nieuwe voorzieningen ook standaard uitgerust met lichtmetalen 15-inch velgen met 185/65 R15-banden, Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Keyless entry en een startknop.

Opgewaardeerde aandrijflijn voor meer efficiëntie

De nieuwe Hyundai i20 is leverbaar met de 1.0 T-GDI- met 74 kW (100 pk). Deze motorisering voldoet aan de nieuwe norm Euro 6d-TEMP. Standaard is de auto uitgerust met Idle Stop and Go (ISG) en een ingebouwde partikelfilter, die helpen de CO2-uitstoot en het verbruik te beperken. ISG is vooral in stedelijk gebied effectief, want het systeem schakelt de motor automatisch uit zodra de auto tot stilstand komt. Met deze motor introduceert Hyundai ook zijn in eigen huis ontwikkelde 7-trapsautomaat met dubbele koppeling (7DCT). De 7DCT biedt twee rijmodi: Normal en Sport. De nieuwe Hyundai i20 biedt meer rijdynamiek. Hij stuurt directer en biedt meer rijplezier dankzij een betere stuurrespons; vooral rond de rechtuitstand krijgt de bestuurder sneller feedback. De schokdemping is verbeterd, zodat de inzittenden meer comfort ervaren – zelfs op slechte wegen.

Breed scala connectiviteitsfuncties

De nieuwe Hyundai i20 biedt met keuze uit vier audiosystemen een breed scala aan connectiviteitsfuncties. De basisversie omvat een 3,8-inch scherm. Kopers kunnen ook kiezen voor een nieuw 5-inch scherm of voor Display Audio met een 7-inch kleurenscherm en Apple CarPlay en Android Auto. Daarmee is de smartphone van de gebruiker via het scherm te bedienen. Ten slotte is er nog het nieuwe navigatiesysteem met 7-inch kleurenscherm met media- en connectiviteitsfuncties, Apple CarPlay (en Android Auto-voorbereiding) en LIVE Services.

Hyundai SmartSense

Om aan de hoogste Europese normen te voldoen, voorziet Hyundai de nieuwe Hyundai i20 van Hyundai SmartSense; het pakket actieve veiligheidssystemen van Hyundai. Dat is uitgebreid met onder meer Lane Keeping Assist (LKA) en Forward Collision Avoidance Assist (FCA). Behalve Lane Departure Warning (LDW) zijn ook Driver Attention Warning (DAW) en High Beam Assist (HBA) onderdeel van Hyundai SmartSense.

Lane Keeping Assist-Line/Road-Edge (LKA-L/R) – Waarschuwt voor onveilige manoeuvres bij snelheden boven 60 km/uur met een visueel en akoestisch signaal. Als de bestuurder niet reageert, volgt een stuurcorrectie om de auto weer in een veilige rijpositie te brengen.

Forward Collision Avoidance Assist (FCA) – Deze geavanceerde actieve veiligheidsvoorziening waarschuwt voor gevaarlijke situaties en remt automatisch als dat nodig is. Het systeem waarschuwt zowel optisch als met een geluidssignaal, remt afhankelijk van de dreiging van een aanrijding de auto af en remt op volle kracht om een aanrijding te voorkomen of de schade te beperken als een aanrijding niet meer is te voorkomen. Het systeem treedt in werking als een voertuig vóór de auto is gedetecteerd en bij snelheden van 10 km/u of meer.

Lane Departure Warning (LDW) – LDW waarschuwt met visuele en akoestische signalen als de auto onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten. Dit kan een mogelijke aanrijding met een ander voertuig helpen voorkomen.

Driver Attention Warning (DAW) – Dit systeem analyseert het rijgedrag van de bestuurder om tekenen van afleiding of vermoeidheid te herkennen. Sluipen er te veel onzorgvuldigheden in het stuurgedrag, dan verschijnt een melding dat het tijd wordt voor een pauze, bijgestaan door een akoestische waarschuwing.

High Beam Assist (HBA) – HBA detecteert naderende voertuigen en voertuigen die vóór de Hyundai i20 in dezelfde rijstrook rijden en past de verlichting daar automatisch op aan. Dat voorkomt verblinding van medeweggebruikers. High Beam Assist schakelt automatisch grootlicht in wanneer dat kan en uit wanneer dat noodzakelijk is.

Prijzen

De Hyundai i20 in de standaarduitvoering i-Drive, met 1.0 T-GDI-motor met 74 kW (100 pk), is leverbaar voor prijzen vanaf 16.995 euro. De uitvoering i-Motion vanaf 18.395 euro, Comfort vanaf 19.695 euro en Premium vanaf 21.995 euro. Met automatische transmissie is de Hyundai i20 er in de Comfort-uitvoering voor prijzen vanaf 21.195 euro en in Premium-uitvoering vanaf 23.495 euro.

 

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsNieuwe Hyundai i20: slim, veilig en scherp gelijnd

Contact