Nieuwe Hyundai i30 Fastback N bezorgt nog meer sportief rijplezier 17 januari 2019

i30 Fastback N 

Hyundai combineert een verfijnd en chique design met sportief rijplezier met de geheel nieuwe Hyundai i30 Fastback N. De Hyundai i30 Fastback N is na de i30 N Hatchback de van Hyundai in Europa. Inmiddels zijn er al meer dan 11.500 i30 N Hatchbacks in Europa verkocht en dat spoorde Hyundai aan opnieuw buiten de kaders te denken.

Specificaties

De Fastback N biedt net zoveel rijplezier als zijn voorganger, de i30 N hatchback. Zo beschikt de Fastback N onder andere over 2.0-liter turbomotor, 275 pk vermogen, lineaire vermogensafgifte, N Corner Carving Differential, 19-inchwielen met Pirelli P-Zero-sportbanden en Electronic Controlled Suspension.

Uiterlijk

Het sportieve en verfijnde uiterlijk van de Fastback N komt tot uiting in de dynamisch ogende N-voorbumper en in de unieke achterbumper. Het sportieve vijfdeursmodel in het C-segment beschikt over een dubbele sportuitlaat en een achterspoiler. De Fastback N is verkrijgbaar in 6 opwindende carrosseriekleuren: Shadow Grey – exclusief voorbehouden aan de Hyundai i30 Fastback N. Polar White, Phantom Black, Engine Red, Performance Blue en Micron Grey. De Hyundai i30 Fastback N heeft dezelfde afmetingen als de reguliere Fastback, alleen de carrosserie is een aantal millimeter verlaagd. Het interieur van de Fastbck N is ruim en sportief ingericht, de bagageruimte meet maar liefst 450 liter!

Ontwikkeling 

De Hyundai Fastback N is, net zoals de andere N-modellen van Hyundai, op dezelfde manier ontwikkelt als zijn raceauto’s. De N staat voor twee belangrijkecomponenten: het Zuid-Koreaanse district Namyang, waar het idee voor de N-modellen is ontstaan en voor Nürburgring, waar het testcentrum van Hyundai is gevestigd.

Racecircuit Nürburging 

De technologie van Hyundai’s N-moddelen zijn ontwikkeld en verfijnd op het racecircuit van Nürbburging, zowel op het Grand Prix-circuit als op het Nordschleife circuit. Twee van de zwaarste circuits ter wereld. Daar is ook Hyundai Motor testcentrum gevestigd. Elke auto die daar getest wordt, rijdt in 4 weken minimaal 420 keer het circuit rond, in allerlei weersomstandigheden. Het aantal rondjes staat gelijk aan 180.000 kilometer, oftewel de normale levensverwachting van een auto. Hyundai is al sinds 2013 actief in de autosport. De afgelopen 5 jaar heeft Hyundai succesvol deelgenomen aan het FIA World Rally Championship (WRC). De kennis die Hyundai opdoet in onder andere het WRC is van grote invloed op de toekomstige ontwikkelingen van de N-modellen. 

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsNieuwe Hyundai i30 Fastback N bezorgt nog meer sportief rijplezier

Contact