Nieuwe Hyundai Tucson: ingrijpend vernieuwd 12 december 2018

Nieuwe Hyundai Tucson is ingrijpend vernieuwd.

De nieuwe Hyundai Tucson, het bestverkochte model van Hyundai in Europa, is ingrijpend vernieuwd. Met een belangrijke update qua design, connectiviteit en veiligheid. Nieuwe aandrijflijnen verbeteren de prestaties en de efficiëntie van de auto, zowel op de weg als off-road. Hyundai’s SUV in het C-segment is nu ook voorzien van de kenmerkende Cascade-grille, het familiegezicht van alle modellen van Hyundai. Verder is de nieuwe Hyundai Tucson uitgerust met toonaangevende voorzieningen op het gebied van veiligheid, comfort en gebruiksgemak.

Exterieurdesign

Nieuwe designaccenten en scherpe en elegante lijnen accentueren het progressieve karakter van de nieuwe Hyundai Tucson. De Cascade-grille en de verfijnde nieuwe lichtsignatuur met LED-koplampen en LED-dagrijverlichting geven de auto een elegante hightech uitstraling. De eveneens nieuw ontworpen bumpers en skidplate bezorgen de nieuwe Hyundai Tucson zijn brede, dynamische looks. Ook het design van de lichtmetalen 16-, 17- en 19-inch velgen is vernieuwd, en geven de auto een nog verfijnder aanzien.

De opvallende achterzijde van de compacte SUV wordt gekenmerkt door de nieuw ontworpen verchroomde dubbele uitlaat (m.u.v. 1.6 GDI) in combinatie met de scherpe lijnen van de nieuwe achterklep en achterbumper. De achterlichtunits zijn ook nieuw ontworpen en accentueren de eenvoud van het design van de nieuwe Tucson.

Er zijn drie nieuwe carrosseriekleuren leverbaar: Olivine Grey, Stellar Blue en Champion Blue. Verder is een panoramisch zonnedak een optie die zorgt voor een extra gevoel van ruimte in het interieur.

Interieurdesign

Het vernieuwde en verfijnde interieur verenigt designkenmerken van Hyundai met nieuwe frisse accenten en is comfortabeler en ruimer. De bovenzijde van het dashboard is volledig nieuw en bekleed met hoogwaardig zacht aanvoelend materiaal voor een behaaglijke en hoogwaardige sfeer. Nieuwe lederen en stoffen bekleding met accenten in reliëf verhogen het kwaliteitsgevoel.

De blikvanger in de middenconsole is het ‘zwevende’ scherm van het audiosysteem, dat ergonomisch geplaatst is zodat de bestuurder zijn op de weg kan houden.

Er is keus uit drie kleurenthema’s voor het interieur: Light Grey, Black en Red Wine. Zwarte hemelbekleding wordt geleverd in combinatie met het interieurthema Red Wine of Light Grey. Black wordt gecombineerd met een witte hemelbekleding.

Over het algemeen is het interieur van de nieuwe Hyundai Tucson verfijnder, met een meer glanzende afwerking die een elegantere indruk maakt.

Voor meer rijcomfort en een sportief gevoel is de nieuwe Hyundai Tucson uitgerust met comfortabele sportstoelen die een optimale zithouding en daardoor optimaal comfort bieden. Met de speciale verwarmings- en ventilatiefuncties is het interieur voorbereid op hete zomers en koude winters. Ten slotte biedt de nieuwe Hyundai Tucson een zeer ruime bagageruimte van 513 liter (459 liter voor de 48V-versie).

Uitgebreide standaarduitrusting

De standaarduitrusting van de basisversie i-Drive is uitgebreid met cruisecontrol met snelheidslimiet, mistlampen aan de voorzijde en een stuurwiel en versnellingspookknop in lederlook. Daarbovenop is de Comfort-uitvoering nu voorzien van een USB-aansluiting voor de tweede zitrij, een draadloze oplaadaansluiting voor de mobiele telefoon, Forward Collision-avoidance Assist (FCA) en – alleen in combinatie met automatische transmissie – Adaptive Cruise Control. Tot slot is de topversie Premium nog voorzien van Around View Monitor, grootlichtassistent, een Krell Premium-audiosysteem en Full-LED verlichting.

Vernieuwde aandrijflijnen, betere prestaties

De nieuwe Hyundai Tucson biedt keuze uit twee benzine- en twee dieselversies. Alle zijn vernieuwd, met een lager gewicht en minder CO2-uitstoot. De nieuwe Tucson is de eerste Hyundai die leverbaar wordt met een 48V mild-hybrideaandrijflijn. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan Hyundai’s handgeschakelde zesversnellingsbak (6MT), een aantal is ook leverbaar met de 7-trapsautomaat met dubbele koppeling (7DCT) of een 8-trapsautomaat (8AT).

De krachtigste motor in het gamma is de 2.0-liter CRDi-dieselmotor met 136 kW (185 pk) vermogen, gekoppeld aan een mild-hybridaandrijflijn (48 MHEV). Het gecombineerd verbruik (omgerekend op basis van NEDC) is dan 5,2-5,8 l/100 km, de CO2-uitstoot (eveneens omgerekend) 153 g/km*. In combinatie met de 2.0-liter dieselmotor biedt een elektrisch systeem ondersteuning bij de acceleratie door tot wel 12 kW aan extra vermogen te leveren. Daardoor worden het verbruik en de CO2-uitstoot beperkt. Het lithium-ion-polymeerbatterijpakket heeft een capaciteit van 0,44 kWh en wordt opgeladen via regeneratief remmen (waarbij de elektromotor wordt ingezet om de auto te vertragen).

Klanten kunnen ook kiezen voor de nieuw ontwikkelde 1.6-liter Smartstream-dieselmotor: deze levert 100 kW (136 pk). Deze motor wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving en is optioneel leverbaar met de 7DCT en voorwielaandrijving. Het gecombineerde verbruik van de 85 kW-versie (omgerekend op basis van NEDC) is 4,8-5,0 l/100 km en de gecombineerde CO2-uitstoot (eveneens omgerekend) bedraagt 126-132 g/km*. De 100 kW-versie verbruikt gecombineerd (omgerekend op basis van NEDC) 4,7-5,3 l/100 km en heeft een (eveneens omgerekende) CO2-uitstoot van 123-138 g/km*.

De nieuwe Hyundai Tucson biedt ook keuze uit twee benzinemotoren. De 1.6 GDI met standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving levert 97 kW (132 pk). Het gecombineerde verbruik (omgerekend op basis van NEDC) is 7,0-7,2 l/100 km en de gecombineerde CO2-uitstoot (ook omgerekend) bedraagt 159-165 g/km*.

De andere benzinemotor, de 1.6 T-GDI, levert 130 kW (177 pk) en is er in combinatie met de handgeschakelde zesversnellingsbak of de 7DCT, beide met voor- of vierwielaandrijving (HTRAC). Het gecombineerde verbruik (omgerekend op basis van NEDC) is 6,9-7,9 l/100 km, de gecombineerde CO2-uitstoot (eveneens omgerekend) bedraagt 159-180 g/km*. De nieuwe T-GDI biedt keuze uit de 7DCT en vierwielaandrijving (HTRAC). De optionele 7DCT biedt twee rijmodi, Normal en Sport, die zowel de efficiëntie als het rijplezier vergroten.

Alle motoren zijn uitgerust met het Idle Stop and Go-systeem (ISG), dat de motor automatisch uitschakelt als de auto tot stilstand komt. Dat draagt bij aan een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. Het volledige motorengamma voldoet aan de nieuwe Euro 6d-TEMP-emissienorm.

De nieuwe Hyundai Tucson is voorzien van R-MDPS, de elektrische, motorbekrachtigde tandheugelbesturing die meer stabiliteit biedt en zorgt voor directe reacties bij lagere snelheden.

*Zie voor meer informatie de technische specificaties.

Nieuwste actieve veiligheidstechnologie

De nieuwste actieve veiligheids- en rijhulpfuncties onder de noemer Hyundai SmartSense in de nieuwe Hyundai Tucson voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsnormen. Het omvat Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW), Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) en High Beam Assist (HBA). Nieuw in het pakket is Surround View Monitor (SVM) en Smart Cruise Control met Stop & Go (SCC w/ S&G).

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) – Monitort de weg vóór de Tucson met radar en een camera. FCA remt automatisch wanneer het systeem signaleert dat de voorligger plotseling remt of wanneer het een voetganger op de weg signaleert. In eerste instantie waarschuwt FCA met een optisch en een geluidssignaal en vervolgens remt het de auto af, afhankelijk van het risico op een aanrijding. Het systeem remt op maximale kracht als een aanrijding voorkomen moet worden. FCA is actief als het een voorligger of een voetganger voor de auto opmerkt bij snelheden boven 10 km/u.

Driver Attention Warning (DAW) – DAW kijkt naar het rijgedrag van de bestuurder om tekenen van afleiding of vermoeidheid te herkennen. Sluipen er te veel onzorgvuldigheden in het stuurgedrag, dan verschijnt een melding dat het tijd wordt voor een pauze, bijgestaan door een akoestische waarschuwing.

Lane Keeping Assist (LKA) – Dit door camera’s ondersteunde systeem helpt bij snelheden boven 60 km/u om binnen de lijnen van de rijbaan te blijven. Komt de Tucson op of over de wegmarkering heen zonder gebruik van de richtingaanwijzer, dan geeft het systeem een optisch of geluidssignaal als waarschuwing. Indien nodig voert het systeem een stuurcorrectie uit.

Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) – ISLW gebruikt de frontcamera en informatie van het navigatiesysteem om snelheidsborden te signaleren en de snelheidslimiet in realtime weer te geven. De informatie verschijnt zowel op het scherm van het navigatiesysteem als op het TFT-cluster.

High Beam Assist (HBA) – Voor ontspannen rijden en optimaal zicht signaleert HBA tegemoetkomend verkeer en eventuele voorliggers in dezelfde rijstrook en schakelt zo nodig automatisch over van grootlicht naar dimlicht. Daarmee voorkomt het dat andere bestuurders worden verblind. Zodra het systeem geen ander verkeer signaleert, schakelt het weer automatisch over naar grootlicht. Zo heeft de bestuurder steeds optimaal zicht op de weg.

Surround View Monitor (SVM) – De Surround View Monitor beschermt de mensen in en rond de auto. Het systeem maakt gebruik van cameratechnologie om 360 graden zicht rond de auto weer te geven op het infotainmentscherm. Hyundai’s nieuw ontwikkelde systeem voorkomt gevaarlijke situaties en vergemakkelijkt manoeuvreren.

Smart Cruise Control met Stop & Go (SCC w/ S&G) – Op basis van de info van de radarsensoren aan de voorzijde bewaart SCC w/ S&G afstand tot de voorligger door automatisch zo nodig te versnellen en af te remmen. Als het verkeer tot stilstand komt, zet het Stop & Go-systeem de auto eveneens stil en brengt de auto weer op de gewenste snelheid als het verkeer weer op gang komt. Als de auto langer dan drie seconden stilstaat, moet de bestuurder het systeem opnieuw activeren met de bedieningselementen op het stuurwiel of door kort op het gaspedaal te trappen. Het systeem werkt bij snelheden tot 180 km/u.

Comfortabel rijden voor iedereen

Met de nieuwste infotainmentfuncties voldoet de nieuwe Hyundai Tucson aan de connectiviteitsbehoeften van moderne klanten. Er is keuze uit toonaangevende voorzieningen op het vlak van comfort en gebruiksvriendelijkheid, met onder meer het nieuwe premium audiosysteem van Krell, het moderne, op de QI-standaard gebaseerde draadloze oplaadstation voor mobiele telefoons en een nieuw 7-inch informatiescherm met Apple CarPlay (en Android Auto-voorbereiding) en Bluetooth-connectiviteit.

Voor een efficiënte en comfortabele rit van A naar B kan de Tucson worden uitgerust met een 8-inch navigatiesysteem met 3D-kaarten en een gratis abonnement van 7 jaar op LIVE Services, inclusief realtime bijgewerkte informatie. Via een standaard USB-poort kan de klant zijn apparaten verbinden met de nieuwe Hyundai Tucson. Een andere nieuwe standaardvoorziening is de extra USB-poort achterin, die indien nodig extra stroom levert om apparaten aan boord op te laden.

Prijzen

De prijzen van de Hyundai Tucson beginnen bij € 32.995,- voor de 1.6 GDI (benzine) in i-Drive-uitvoering met voorwielaandrijving en handgeschakelde transmissie. De 1.6 T-GDI is er voor prijzen vanaf € 40.995,- voor de Comfort-uitvoering met DCT-automaat. Met vierwielaandrijving is de prijs € 48.995,-.

De 1.6 CRDi (diesel) in i-Drive-uitvoering met handgeschakelde transmissie en voorwielaandrijving staat voor € 35.995,- in de prijslijst. Met automaat en in de Comfort-uitvoering kost de nieuwe Tucson € 41.995,- en de hybride R2.0 CRDi met automaat en 4WD € 56.995,-.

 

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsNieuwe Hyundai Tucson: ingrijpend vernieuwd

Contact