IONIQ 5 is ANWB Trekauto van het Jaar 2022 16 juni 2022

Ook in 2022 is de allerbeste caravantrekker van Nederland een Hyundai. Na de TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid in 2021 is de IONIQ 5 uitgeroepen tot ANWB Trekauto van het Jaar 2022. En dat is meteen ook een regelrechte primeur, want het is voor het eerst dat een volledig elektrische auto deze onderscheiding ontvangt.

Elektrisch is het toverwoord

Vroeger waren dieselauto’s favoriet om een caravan achter te hangen, tegenwoordig is elektrisch het toverwoord. En dat allemaal sinds de IONIQ 5 heeft laten zien een van de allerbeste trekauto’s te zijn. Eerder dit jaar testte ANWB KampeerKampioen de IONIQ 5 en concludeerde: Zowel in prestaties, gebruiksgemak en comfort is de IONIQ 5 een van de beste trekauto’s die we ooit hebben gereden.

De batterij-elektrische IONIQ 5 nam het in de verkiezing Trekauto van het Jaar 2022 op tegen de Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid, Volvo XC40 Recharge Pure Electric, Lynk & Co 01, Peugeot 308 Hybrid 225 en Ssang Yong Korando e-Motion. Specialisten van de KampeerKampioen en ANWB Experts selecteerden de zes finalisten. Gelet werd onder meer op technische innovatie, belang voor de markt, toegestaan trekgewicht (minimaal 1.350 kg op basis van het ANWB trekautoadvies) en prijsstelling (uitgaande van de basisuitvoering).

Ontdek de IONIQ 5

Geweldige rijeigenschappen en slimme snufjes

Volgens de jury van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2022 dankt de IONIQ 5 de overwinning vooral aan zijn geweldige rijeigenschappen en slimme snufjes voor (caravan)kampeerders. Daarmee doelt de keuzecommissie onder meer op de Vehicle to Load-technologie (V2L) waarmee de elektrische Hyundai 220 volt kan leveren aan de caravan, bijvoorbeeld om in de vrije natuur te kunnen kamperen.

Met de IONIQ 5 kunnen óók caravankampeerders prima elektrisch rijden, oordeelt de jury. Zelfs de gewichtscategorie van je aanhanger is in te stellen, daarop wordt het verwachte rijbereik al voor de rit aangepast. Zo kun je al ruim van tevoren de volgende laadstop inplannen. Door de lage, brede bouw en het gunstige zwaartepunt is de stabiliteit onovertroffen. Omdat de IONIQ 5 geschikt is voor supersnelladen via een DC-lader, is de accu in no-time weer vol. Dat maakt de stap van traditionele naar moderne aandrijftechniek voor caravantrekkers een stuk kleiner.

Achter elke Hyundai past een caravan

Wie een goede caravantrekker zoekt – benzine of elektrisch – is bij Hyundai aan het goede adres. Van de compacte hatchback Hyundai i20 tot de stoere SUV Hyundai TUCSON Hybrid en van de terreinreus Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid tot de volledig elektrische IONIQ 5: achter vrijwel elke Hyundai past wel een caravan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben de beste trekauto’s en caravantrekkers van Hyundai voor jou in de showroom.

Bekijk onze modellen Bekijk onze voorraad
Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsIONIQ 5 is ANWB Trekauto van het Jaar 2022

Contact