Vanafprijs IONIQ 6 bekend! 14 december 2022

De prijzen van de nieuwe Hyundai IONIQ 6 zijn bekend. Deze volledig elektrische sedan verschijnt binnenkort in de showroom en is er vanaf € 45.895. Of met Hyundai Operational Lease vanaf € 549 per maand excl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Het private-leasetarief is vanaf € 669 per maand incl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Dit betreft de achterwielaangedreven IONIQ 6 met 53 kWh-batterij in de uitvoering Style. Ook verkrijgbaar is de achterwielaangedreven IONIQ 6 met 77,4 kWh-batterij en de vierwielaangedreven IONIQ 6 met 77,4 kWh-batterij. Behalve de Style zijn er nog twee uitvoeringen: Connect en Lounge.

Met zijn vanafprijs van € 45.895 komt de IONIQ 6 ook in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren 2023 (SEPP). Privérijders kunnen in 2023 profiteren van een overheidssubsidie van € 2.950 en daarmee is de IONIQ 6 al verkrijgbaar voor een zeer scherp bedrag.

De IONIQ 6 is na de IONIQ 5 het tweede model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ, dat zich exclusief richt op volledig elektrische auto’s. Met zijn gestroomlijnde design, lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 en rijbereik tot 614 kilometer* (volgens WLTP) is de IONIQ 6 een van de meest energiezuinige elektrische auto’s ter wereld. Bovendien is de zeer rijke standaarduitrusting van de IONIQ 6 ongeëvenaard.

Standaardversie Style

Zo is de standaardversie Style van de achterwielaangedreven IONIQ 6 met 53 kWh-batterij uitgerust met onder meer een 11 kW 3-fase onboard charger, een laadkabel voor opladen via het stopcontact (230V), een 12,3-inch Multimediascherm met navigatie, Apple CarPlay & Android Auto (bedraad), Hyundai Bluelink met smartphone-app & LIVE Services, 18-inch lichtmetalen velgen met 225/55 R18-banden (Hankook), verwarmbare buitenspiegels, een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen, cruise control met Stop & Go-functie en snelheidslimiet en Highway Driving Assist (HDA).

Daarnaast is de IONIQ 6 standaard uitgerust met Vehicle-to-Load-technologie (V2L). Daarmee kunnen elektrische apparaten onderweg en op locatie – bijvoorbeeld een elektrische fiets of scooter – via de auto opgeladen worden. V2L is te gebruiken via een laadaansluiting onder de achterbank, voor het opladen van laptop, smartphone en andere apparaten.

Uitvoering Connect

V2L is ook te gebruiken via een aparte adapter voor de laadaansluiting aan de buitenzijde van de auto. De 230V-aansluiting is standaard vanaf de Connect. Ook op deze uitvoering: een Head-Up Display (HUD), Highway Driving Assist II (HDA2) met assistentie bij rijstrookwissel op snelwegen, een warmtepomp, batterijverwarming & preconditioning, elektrisch verwarmbare stoelen vóór en achter, een verwarmbaar stuurwiel en privacy glas.

Topversie Lounge

De topversie Lounge, met 77,4 kWh-batterij, is van alle gemakken voorzien. Ten opzichte van de Connect-uitvoering is de Lounge nog eens extra uitgerust met onder meer 20-inch lichtmetalen velgen met 245/40 R20-banden (Pirelli), een Bose Premium-audiosysteem (7 luidsprekers en subwoofer), interactieve LED-verlichting op het stuurwiel, een Surround View Monitor (SVM) met 360 graden camera en stoelen (bestuurder en passagier) met ontspanningsfunctie.

De Lounge is optioneel ook verkrijgbaar met 18-inch lichtmetalen velgen met 225/55 R18-banden (Hankook), een glazen schuif-/kanteldak en digitale buitenspiegels (DSM). Deze camerabuitenspiegels vervangen de gebruikelijke glazen spiegels. Ze verbeteren de luchtweerstand en bieden een helder zicht, ook bij slecht weer, via de aan de binnenzijde van beide voorportieren gemonteerde kleurendisplays.

De IONIQ 6 is leverbaar met keuze uit elf carrosseriekleuren: Curated Silver Metallic, Nocturne Grey Metallic, Ultimate Red Metallic, Abyss Black Pearl, Biophilic Blue Pearl, Byte Blue Pearl, Digital Green Pearl, Serenity White Pearl, Transmission Blue Pearl, Gravity Gold Matte en Nocturne Grey Matte.

Houdt mij op de hoogte over de IONIQ 6

Wilt u als eerste informatie ontvangen over de IONIQ 6?
Laat hieronder uw gegevens achter.

IONIQ 6

Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsVanafprijs IONIQ 6 bekend!

Contact