Waterstof Challenge 2019 22 mei 2019

 

Wij als Van der Linden Groep zijn er trots op om ook in 2019 de waterstof challenge te mogen faciliteren op onze vestiging in Waddinxveen. Met deze Challenge willen wij aan een zo breed mogelijk publiek laten zien hoe ver we zijn met het rijden op waterstof.

Als bedrijf vinden wij duurzaamheid ontzettend belangrijk en als één van de vijf Hyundai waterstofauto dealers willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze prachtige producten. Onze producten zijn zowel technisch vooruitstrevend als duurzaam in gebruik.

De Waterstof Challenge ging op 16 mei om 14:00 van start. De deelnemers werden 24 uur later terug verwacht bij de Van der Linden Groep in Waddinxveen. Vooraf werd in de kantine een korte briefing gehouden waarin de belangrijkste regels nog eens werden doorgenomen. Nadat de 22 teams van start waren gegaan, was er nog een interessant seminar. Dit seminar ging over waarom rijden op waterstof nu al interessant is voor ondernemers. Arjan de Putter, Martin Sieffers en Robert Kelly vertelden onder leiding van Mick Walvisch over de mogelijkheden van waterstof.

Hoe werkt de challenge?

De Waterstof Challenge is opgezet door initiatiefnemers Arjan de putter en Bastiaan du Pré om het rijden op waterstof meer onder de aandacht te brengen. Bij de challenge gaat het er niet om wie het snelste is, maar wie de meesten punten weet te behalen. De punten zijn te behalen door onder andere over grenzen te rijden, locaties te bezoeken en waterstoftankstations te gebruiken. Er reden ook zogenaamde “vossen” mee, die de deelnemers voor punten moesten fotograferen.

Team Vives wint de challenge

Het Belgische team Vives wist de meesten punten te behalen. Zij hebben de punten behaald door middel van punten per kilometer, bezochte tankstations, bezochte landen en speciale plekken. Daarnaast hebben zij als beste de specifieke opdrachten uitgevoerd, zoals het fotograferen van andere teams.

Waarom rijden we niet allemaal op waterstof?

Waterstof is de toekomst, maar waarom rijden we nog niet massaal op de brandstof? Dit heeft te maken met het aantal tankstations. Momenteel zijn er 3 werkende waterstoftankstations in Nederland. De planning is om in 2020 16 werkende tankstations te hebben in Nederland.

Ga met ons mee op deze boeiende ontdekkingsreis. Ga het avontuur aan en deel uw ervaring zodat ook u andere ervan kunt overtuigen.

Vindt u waterstof interresant? Het Algemeen Dagblad, de NOS en de Volkskrant hebben ook artikelen geschreven over waterstof:
NOS  |  Op waterstof door Europa rijden, hoe ver kom je dan?
Algemeen Dagblad  |  24 uur rijden op waterstof door Europa: ‘dat wordt spannend’
De Volkskrant  |  24 uur op waterstof: actieradiusangst


Werkplaatsafpraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeHyundaiNieuwsWaterstof Challenge 2019

Contact