Maak kennis met de nieuwe waterstofauto
Hyundai NEXO

Wanneer was de laatste keer dat je iets voor de eerste keer deed?

Rijden op waterstof

Wij als Van der Linden Groep zijn trots één van de zes waterstof-auto dealers in Nederland te zijn. Rob Knop, algemeen directeur, is enorm enthousiast over de innovatieve ontwikkelingen rondom waterstof auto’s. Hij is een van de eerste pioniers die in 2015 het avontuur is aangegaan met de Hyundai ix35 FCEV. Wat een beleving, wat een power, geruisloos zoef je over de weg.

Na de Hyundai ix35, rijdt Rob Knop nu zelf een Hyundai NEXO. De ultieme eco-auto van het moment. Zo mag je de Hyundai NEXO gerust noemen. In het kort: de NEXO rijdt op waterstof, zonder schadelijke uitstoot, binnen vijf minuten een volle tank en een actieradius van maar liefst 550 kilometer (WLTP)! Hyundai is de eerste autofabrikant geweest die een auto met een brandstofcel commercieel kon leveren. En nu wordt de volgende stap gezet, de Hyundai NEXO, de tweede generatie waterstofauto van Hyundai.

Als u ervoor kiest om de Hyundai NEXO zakelijk te rijden, profiteer je van veel fiscale voordelen. En ondanks zijn hypermoderne technologie, is de NEXO de scherpst geprijsde waterstofauto van Nederland. Kies nu voor rijden op waterstof en je rijdt als een van de eerste in de nieuwste generatie automobielen. Je schrijft nog net geen geschiedenis.

Bent u ook klaar voor het avontuur?

Rob Knop en het verkoop team van de Van der Linden Groep nodigen u van harte uit kennis te komen maken met onze prachtige producten.

Wat is wat?

Het is soms wat lastige materie, zo’n hybride, plug-in hybride of batterij-elektrische auto; de afkortingen van geëlektrificeerde voertuigen vliegen je om de oren! Toch zijn de verschillen vrij simpel. Een hybride heeft geen stekker. Bij dit aandrijfconcept ondersteunt een elektromotor de brandstofmotor. Een plug-in hybride heeft wél een stekker en is dankzij een compact accupakket in staat om kleinere afstanden volledig elektrisch af te leggen. Een batterij-elektrische auto rijdt altijd elektrisch en beschikt over een of meerdere elektromotoren en een groot accupakket. De basis voor een waterstofauto, zoals de NEXO, is – je raad het al –  water. 

Met stekker

– EV/BEV: Electric Vehicle of Battery Electric Vehicle
De puurste vorm van elektrisch rijden. 100 procent schoon onderweg. Bedenk wel dat je zelf de auto moet opladen en check of de actieradius van een volle accu voor jou toereikend is. Je kunt natuurlijk altijd bijladen. Rem of rijd je een helling af? Dan laadt de accu op.

– PHEV: Plug-in Hybrid Electric Vehicle
Rijdt over een grotere afstand en met hogere snelheid elektrisch dan een HEV. Maar komt op puur elektrische kracht minder ver dan een EV/BEV. Je moet tanken en de auto ook zelf opladen. Als de accu leeg is, krijg je hulp van een verbrandingsmotor. Omdat een PHEV zuiniger is dan ene normale auto kom je op één tank veel verder. Tijdens remmen en een heuvel afrijden laadt de accu op. 

Zonder stekker

Hyundai KONA blauw links voor

– HEV: Hybrid Electrical Vehicle
De auto rijdt afhankelijk van de omstandigheden elektrisch. Bijvoorbeeld in de stad als je snelheid niet te hoog is. Op de snelweg springt de verbrandingsmotor bij. Als je remt, laadt de accu op. Je hoeft niet zelf op te laden, je moet wel tanken. De actieradius is groter dan van een normale auto. Als je remt of een heuvel afrijdt, laadt de accu op.

Hyundai NEXO Exterieur Waterstof auto

– FC(E)V: Fuel Cell (Electric) Vehicle
Een waterstofauto. Net als een EV/BEV 100 procent schoon onderweg. Een brandstofcel (fuel cell) zet waterstof en zuurstof om in elektriciteit. Die drijft de elektromotor aan. Opladen is niet nodig, waterstof tanken wel. Tijdens remmen en/of een helling afrijden, laadt de accu op. De actieradius is als van een normale auto. En de uitstoot? Alleen water. 

Hoe werkt dat, een waterstofauto?

De brandstofcel van de waterstofauto zet de getankte waterstof met zuurstof uit de lucht om in water en elektriciteit. Vervolgens wordt de elektriciteit gebruikt om de elektromotor van de waterstofauto aan te drijven. Rijden maar! Het enige wat de waterstofauto uitstoot is waterdamp. En dat is onschadelijk voor mens en milieu. Waterstof tanken kost slechts een paar minuten en kan op steeds meer locaties in Nederland. 

Werkplaatsafspraak Bekijk onze acties Proefrit Contact
HomeWanneer was de laatste keer dat je iets voor de eerste keer deed?

Contact